Vad gjorde jag på geografilektionerna?

De resterande punkterna på min minneslista är nu

  • hund-drama,
  • dålig geografikunskap
  • bråkstakar
  • guf
Guf är tydligen något man ofta har på glass i Danmark. Vad sjutton är guf? När jag googlar det så får jag fram "En söt massa som påminner om marshmallows i smaken." Såg det på några ställen men kom mig inte för att prova, men det får jag kanske göra nästa gång :-)

Nu när jag ändå är inne på Danmark så måste jag erkänna mina grymt dåliga geografikunskaper. Jag hade aldrig hört talas om Anholt innan vi började planera att åka dit. Jag visste överhuvudtaget inte att det låg en ö där som heter Anholt. Där finns ca 160 bofasta invånare och en stor del av ön är Nordeuropas största öken. Är inte detta något man borde ha lärt sig i skolan? Iaf om man bor i Skåne? Eller var det meningen att vi skulle lära oss det men att jag hade mer fokus på något annat?!? Inte vet jag, men det var en fin ö och jag skulle gärna kunna åka dit igen. En vacker natur och en underbar strand med vackert turkosblått vatten! Den enda nackdelen var väl då att jag blev sjusjuk på vägen dit..

Gillar

Kommentarer

Guf är jättegott. Smakar nästan som innehållet i munkar fast med rosa färg.
Vad sugen jag blev på en stor strut med tre kulor, guff, sylt, grädde. En riktig dansk jättevåffla. Mums och frosseri (i tankarna bara så klart).
Kram
www.blogger.com/profile/109044080995754491
Potatishäxan,
Kan inte minnas att Jan pratat om Anholt. Han pratade bara om kökkenmöddingar.
www.blogger.com/profile/018631233984026212
Potatishäxan,
Kökkenmöddingar är det enda jag kommer ihåg. Han pratade om dem hela vägen till Malmö en gång.
www.blogger.com/profile/018631233984026212
Therese,
Anholt lät som en pittoresk plats! Å jag måste erkänna att mina geografikunskaper också brister på den punkten...
Är du sugen på en receptbräda, maila mig på bjarstig@live.se isf och ange sort och din hemadress så återkommer jag med priset ink frakt 😊

Ha en toppen dag! KRAM
www.blogger.com/profile/107096415516469723