Vad vi heter & inte heter

Kamilla firade sin dotters namnsdag och berättade lite om hennes namn för ett tag sedan. Då kom jag och tänka på våra namn i den är familjen.

Själv skulle jag visst hetat Martin! Men när jag valde att komma ut ca 3 månader för tidigt så var jag ingen Martin, utan fick istället namnet Christel. Kan ju tyckas lite fantasilöst - eller roligt :-) - då mina föräldrar heter Christer & Kristina, ha ha!

Linnéa skulle i sin tur heta Emil Victor. Jag var ganska säker på att det skulle bli en kille. Vi hade inte alls listan med tjejnamn klar, för det var ju en Emil :-) Vi pratade lite om Emilia, men sedan när vår lilla tjej kom så kändes det inte rätt. Utan det blev en Linnéa, efter min farmor.

När det var dags för Rasmus att födas så var inte alls namnen Emil & Victor aktuella för honom. De var liksom redan "förbrukade". Men han fick iaf heta Emil i andranamn :-)

Gillar

Kommentarer

Emschen,

Det är kul med namn! Vincent var Vincent hela tiden, vi hade inte riktigt beslutat oss för något tjejnamn så det var kanske tur att det blev just en Vincent. Med Alfred tog vi reda på könet och då hade vi redan klart både tjejnamn och killnamn. Hade han varit en tjej så hade han fått ett dubbelnamn mot makens missnöje. haha

Själv bär jag min gammelfarmors namn, min äldre syster bär vår gammelmormors namn och min äldsta syster bär namnet Anna då min far svarade mor "det där med joh kan du glömma" när min mor ville att syrran skulle heta Johanna (släktnamn). haha

emschen.se
Amanda,

Vad kul att få veta lite om er. Tycker det är så intressant med namn och hur folk tänker. Tycker alla era namn är så fina.

amandizan.wordpress.com
Kamilla,

Kul med namn och tack för länken. Tills veckan innan jag skulle döpas vid 3 månaders ålder hette jag Malin istället för Kamilla. Men veckan innan min dag döpte mammas dåvarande ena BF sin dotter som skulle hetat Susanne till Malin. Då fick mamma tokfnatt och reste sig från kyrkan och avslutade deras vänskap. Det var fler incidenter som ledda fram till det. För hon köpte lika vagn, kläder tyå allt som mamma och pappa gjorde.

kamillaskamera.com/

Min syster skulle bli en Niclas, men blev en Camilla och min dotter skulle heta Pontus men blev en Ellinor. Liksom ni var inte tjejnamnet klart för vi trodde det skulle bli en pojke. Hon var namnlös i två dagar faktiskt

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Vilken trevlig läsning. Den idén ska jag låna. När jag fick egna barn förstod jag att det faktiskt finns en tanke bakom de namn man fått av sina föräldrar. Jag har alltid tyckt om mitt namn förutom att det inte gick att skriva snyggt i skrivstil. Mina vänners korta namn Lena och Maria blev vackrare i skrivstil. Vilka barndomsminnen som dyker upp

nouw.com/stenhagenbettan
Popprinsessan
Popprinsessan,

Exakt så var det med mitt namn också! Värdelöst att skriva en snygg namnteckning! Och på 80-talet när det började dyka upp prylar med namn på så fanns såklart aldrig mitt.

nouw.com/popprinsessan