Välkänd melodi

När maken var liten hade han en leksaksbil i form av hemglassbilen. Det var inte bara en bil, det var en "spargris" också och den spelade den välkända melodin när man stoppade i ett mynt. Den där bilen följde, av någon underlig anledning, med när J flyttade hemifrån och tom när vi flyttade ihop. Jag fattar fortfarande inte varför, för den var tom tejpad om jag inte minns helt fel...

När L föddes och blev något år eller ett par så lekte hon med den där bilen, innan den äntligen skickades till bättre behövande.. Det roliga är att varje gång hon nu hör glassbilen så skriker hon:

"Min telefon!"
Trots att hon nu är 4 1/2 år så har hon inte förstått att det är en bil som säljer glass som stannar på vår gata emellanåt... Hon förknippar bara ljudet med någon gammal leksak och tror att det är en gammal leksakstelefon.. Det här är en sån där grej som kan bli riktigt kul när hon blir äldre :-D

Bild lånad på nätet eftersom den ursprungliga bilen är försvunnen..

Gillar

Kommentarer

Potatishäxan,
Skönt att hon inte är hjärntvättad av den där signalen. Våra barn reagerar inte alls när bilen kommer och spelar, vilket är skönt. Jag känner barn som bara måste ut och handla varje gång den kommer. Verkar jobbigt. Kram!
www.blogger.com/profile/018631233984026212
Therese,
Ha ha vilken härlig historia! Luran fattar inte heller vad glassbilen är, men det är väl en tidsfråga innan hon lär sig... *skratt* Kram!
www.blogger.com/profile/107096415516469723
rebecca,
Hahaha! skönt att hon förknippar det med telefonen. Celine blir alldeles till sig när hhon hör ljudet varannan fredag trots att vi bara handlat från den två gånger sedan hon kom till världen.
Kramar Rebecca
www.cheeky.nu