Världsmiddag á la Argentina

I lördags var det vår traditionella Världsmiddag och denna gången begav vi oss till Argentina :-)

När vi kom dit visade det sig att värdparet hade gjort en liten twist och hyrt in en grillare som stod ute och fixade värsta köttbuffén till oss! Vi bjöds på både helgrillad entrecote, helgrillad kyckling, chorizo och matambre (fylld flankstek).

Ja, inte bara kött, det var grillade majskolvar med parmesan, det var grillad paprika och pimientos de padrons, grillad citron och sötpotatis med getost och mynta. Det var chimichurri och en salsa kallad pebre. Såå mycket gott!

Till förrätt var det empanadas fyllda med köttfärs och kokt ägg och till efterrätt var det grillad ananans med dulce de leche och glass. Mums!

Vi har så trevligt när vi träffas och det är ganska förutsättningslöst - vi lagar ingen speciell mat till barnen utan det ska vara mat typiskt för det landet som vi har som tema. Jag var ju själv beredd att ringa pizzerian en gång när vi hade Guinea som tema :-D Vissa länder är enklare att gå all in på och vissa är svårare, så klart. Nästa gång är det vi som står som värdpar och jag tycker att vi fick ett jätteroligt land!

Gillar

Kommentarer

Kamilla
Kamilla,
Vilken super kul grej att köra på traditionella Världsmiddag . Den idé skulle man ju haka på faktiskt.
kamillaskamera.com/
Popprinsessan
Popprinsessan,
Jag bara gör det! Behöver inte vara så avancerat! Finns slumpgenerator på nätet, slumpa fram ett land och bara kör med familjen!
nouw.com/popprinsessan
sweetwords
sweetwords,
vad roligt att göra så och så gott det såg ut. Man borde göra så själv och testa med mat från andra länder
nouw.com/sweetwords
Popprinsessan
Popprinsessan,
Tycker verkligen att ni ska testa! Det är jättekul och man lär sig saker om landet samtidigt som man smakar saker man kanske inte skulle gjort annars.
nouw.com/popprinsessan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229