Världsmiddag á la Egypten

Igår var det dags för vår traditionella Världsmiddag. Denna gången "bar det av till" Egypten!  Nu har vi betat av: Danmark, Libyen, Guinea, Schweiz, Guatemala, Liechtenstein, Turkiet, Vietnam, Cypern, Nya Zeeland, Grenada, Korea och ny då Egypten. Vi slumpar fram länderna och tyvärr har det blivit ganska många lika länder, tycker vi. Eller liknande matkulturer iaf.


Igår blev det en trevlig meny. Kanske inte så bildvänliga rätter dock :-) Förrätten, som var bönor och pitabröd är inget jag alls vill visa på bild. Det såg mer ut som om det var något som redan hade ätits om man säger så... Men det smakade helt ok.

Huvudrätten var dock riktigt god - kycklingköttbullar i tomatsås, ris och grönsaker. Efterrätten var inte heller något fotovänligt, men ganska gott. Croissanter, mandel, kokos, russin, pistagenötter i en blandning av grädde, kondenserad mjölk mm. En ganska blaskig rätt men goda smaker.

Det här med våra världsmiddagar är en väldigt rolig tradition som jag verkligen rekommenderar! Vi är tre familjer, 11 personer, och vi går runt till varandra. Den fjärde gången går bara vi vuxna ut och äter, men fortfarande med landstemat. Förutsättningarna är samma för alla, barnen får ingen specialmat, utan vi ser det som en rolig grej då vi smakar sådant som vi kanske aldrig smakat innan eller kanske aldrig skulle smaka heller. Vi gör våra egna tolkningar och inspireras av recept.

Vid desserten varje gång så åker slumpgeneratorn fram och ett nytt land väljs till nästa middag och datum sätts. Så dagens tips: dra ihop några kompisar och bjud hem på världsmiddag! En hit, jag lovar!

Gillar

Kommentarer

Sandifighter
Sandifighter,
Det låter så fantastiskt roligt, helt klart något som jag skulle kunna tänka mig. Om vi nu hade vänner att umgås med haha
sandifighter.se
Amanda Kanterfors
Amanda Kanterfors,
Vilken rolig grej ni har kommit på. Tycker själv det är kul att prova andra maträtter från andra länder 😊
nouw.com/amandizan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229