Världsmiddag á la Guinea

När vi fick Guinea som tema på vår världsmiddag insåg jag snabbt att det skulle bli en utmaning. Ett fattigt land i västra Afrika där man sitter på golvet och äter en gryta eller liknande, med ris, från samma fat. Ett land där det är ovanligt med efterrätt. Och jag har googlat och googlat och googlat för att hitta något kul.


Det resulterade iaf i en färgglad duk (tyg) från Ikea för att sitta en hel kväll på golvet skulle bli för bra. Iaf för en som får ont i hela kroppen när det är picknick och man sitter på en filt någonstans, ha ha!

Förrätt verkade inte alls vara aktuellt så vi körde på cashewnötter och jordnötter, och ginger beer. Det var riktigt gott! Hade aldrig testat ginger beer, men det smakade absolut inte öl. Väldigt sött. Påminde en hel del om typ Pommac.

Middag blev en gryta på nötkött och konstiga ingredienser som tomatsås, lök, vitlök, timjan, persilja, kryddnejlika och jordnötssmör, Inga konstiga ingredienser i sig, men kombinationen kände mycket udda. Och vid de första avsmakningarna kändes det tryggt att vi har nära till pizzerian... Döm om min förvåning när alla gillade maten! Båda våra barn tog om!!!


Serverade även en fräsch sallad med bla apelsin, tomat och dadlar. Första gången jag filéat apelsin, men absolut inte sista! Saftigt och gott!


Efterrätt blev ananas, mango & apelsin. Barnen fick vaniljglass till och de vuxna vispad syrad grädde med touch av vanilj. Enkelt och gott!

Hade även bakat en banankaka som var ungefär som en saftig sockerkaka med banan och små mandelkakor som var lite sega men ändå knapriga och med svag smak av citron.

Sammanfattningsvis kan man nog säga att det blev en ganska bra middag, trots de utmanande förutsättningarna. Barnen vill gärna ha Kansiyé igen, men jag tar nog hellre en vanlig kalops :-)

Gillar

Kommentarer

Therese,
Det låter som du klarade utmaning myckey väl, lät riktigt gott ju!
www.blogger.com/profile/107096415516469723