Världsmiddag á la Thailand

I lördags var det vår tur att stå som värdfamilj för vår traditionella Världsmiddag. Destination: Thailand denna gången!

Vi har hittills upplevt
Danmark, Libyen, Guinea, Schweiz, Guatemala, Liechtenstein, Turkiet, Vietnam, Cypern, Nya Zeeland, Grenada, Korea, Egypten & Argentina.

Jag fick en hel del tips av Thaimorsan - både på maträtter, dryck & till och med musik! Ett av tipsen var att ha många små rätter och jag tog henne på orden! Vi hade så mycket mat att vi fick äta rester i flera dagar :-)

Tanken med våra världsmiddagar är att vi ska uppleva och äta något som vi vanligtvis inte brukar äta. Vi letar efter recept men det inte hela världen om man byter ut ingredienser och ser det mer som inspiration. Kamelkött är kanske inte så lätt att få tag i tex :-) Eller som när vi hade Guinea, där man (som jag uppfattade det iaf) ofta äter tillsammans ur en gryta, sittandes på golvet. Där man sällan äter efterrätt. Då anpassade vi menyn lite för att det skulle bli lite mer än en gryta :-D

Jag måste nog säga att alla våra rätter i lördags blev lyckade. Tom kha gaisoppan blev minst lyckad, och den bestämde jag mig för i sista sekund att "fuska" lite med och använde en färdig kryddmix. Hade säkert blivit godare om jag gjort soppan från grunden som jag tänkt från början.

Det är ju ganska kryddstarkt och överlag mycket smaker i thailändsk mat, men det funkade bra för kidsen också. Vi inledde med en Banana Colada och avslutade med en kokos- & limepanacotta med mango. Däremellan var det, förutom soppan, thailändska minivårrullar, kycklingspett med jordnötssås & gurksallad, chilistekt biff med thaibasilika, kycklinglaab med jordnötter, dippsåsen Nam pla prik, Pad thai med räkor, grön mangosallad & ris. Tror faktiskt att vi kommer att göra flera av rätterna igen!

Toppen när man kan köra reuse på pyntet :-)

När det är dags för nästa världsmiddag om ett par månader åker vi till Serbien. Det ska bli spännande och trevligt att se hur det blir!

Gillar

Kommentarer

Madde ,

Vilken kul idé det där var. Testa mat från andra länder är ju så inspirerade. Vi hade så på mitt gamla jobb att vi körde olika länder på fredagar. Det kanske inte blev så överdådligt, utan kunde bli t.ex pizza eller pasta på vår italien dag

www.nouw.com/madelena
Stegsamlaren
Stegsamlaren,

Jätteroligt att pröva mat från olika länder..Mat från Thiland brukar vara spännande och det såg ut som att ni fick till en bra middag på bilderna i alla fall..

nouw.com/stegsamlaren
Kamilla,

Vilken toppen kul grej att köra på världsmiddagar. Gott såg det verkligen ut också.

kamillaskamera.com/
Michelle ,

Grillspetts är ju så gott jag åt det i torsdags 😊 kul o testa mat från olika länder 😊

michellefrandell.blogg.se
Elina,

Men gud vilket rolig idé att köra mat från olika länder😊

detkaosvikallarvardag.com
Mirre,

Villken inspirerande idé och så gott och mysigt det såg ut

sweetwordsbymirre.com
Emschen,

Roligt med världsteman! Ser jättegott ut, jag hade älskat det men min familj är så tråkiga när det kommer till mat.

emschen.se
Paulina
,

Vad roligt att prova maträtter från olika länder. Det ser gott ut 😋

Hilma
Hilma,

Åh Serbien, låter spännande! Hoppas du har en skön söndag 🤗

nouw.com/hilma
Marit98
Marit98,

Åh Turkiet 🇹🇷 turkisk

nouw.com/marit98