Vårt hus ligger ute!

Som jag har skrivit om tidigare så köpte vi ju ett nytt hus för ett år sedan(!) och nu börjar det äntligen närma sig. He he, eller ja, det är inte inflytt förrän i april nästa år så det är ju ett tag kvar :-) Men i söndags la mäklaren ut vårt hus på Hemnet och på söndag och måndag är det dags för visningar. Så just nu fylls mina lediga stunder med att rensa och fixa hemma! På två dagar har jag hunnit vara med fullastad bil två gånger hos Erikhjälpen :-) och J har varit på tippen en gång. Och det lär bli fler gånger!

Det är faktiskt riktigt skönt att göra en del av jobbet redan nu. Visst hinner vi fylla på lite till innan april, men å andra sidan hinner vi rensa mycket mer också! Det är lätt att fastna i minnenas labyrint och läsa gamla sparade brev, eller bläddra i gamla tidningar men jag försöker vara osentimental och hård i mitt rensande. Jag är fullständigt medveten om att jag är den i vår familj som sparar mest. "Det kan ju vara bra att ha..."

Men det är något visst befriande med att rena ändå. Det känns såå bra att lämna in saker till bättre behövande och det är en härlig känsla att öppna en nyrensad garderob där allt ligger eller hänger i ordning. Dock hoppas jag inte att det blir så många fler visningar än de här två dagarna, för det tar på krafterna! Jag tycker att det är lite småjobbigt att okända människor ska inspektera vårt hem. Kanske tur att man inte hör åsikterna, ha ha!

Det har varit ett hus som vi har trivts bra i. Båda barnen är födda här (inte i själva huset alltså!) och vi har renoverat en hel del genom åren. Under en renovering blev jag dock ordentligt skrämd när J var i Asien... Det kändes som om jag var med i en film! Vi har haft bra grannar och huset ligger i ett bra område som har passat oss perfekt. Hoppas att några andra kommer att känna likadant!

Gillar

Kommentarer