Väskan, kodlås & ledtrådar

En aktivitet vi hade på vår kickoff var "Väskan" från Breakout. Jag hämtade upp en klassisk svart portfölj och ett litet kassaskåp. Väskan hade ett hänglås där man skulle hitta en 10-siffrig kombination för att öppna.

Ledtrådar till den koden fanns i ett instruktionsbrev och det var inte heeeelt lätt :-) Vi misslyckades första gången och tänkte: "Omg! Ska vi inte ens ta oss in i väskan!" ha ha!

Inuti väskan fanns sedan diverse prylar och lappar och kort. Det gällde att försöka lista ut hur vi skulle få fram fler koder som sedan i sin tur skulle adderas och subtraheras med varandra. Det var kluriga gåtor och problem som behövde lösas med hjälp av en massa logiskt tänkande.

Allt för att få fram ytterligare en kod för att ta oss in i ett litet skrin som låg i portföljen. Inuti skrinet fanns ännu fler problem och klurigheter vi var tvungna att lösa för att få fram koden till kassaskåpet. Vissa saker var riktigt svåra!

Vi började med "Väskan" mellan förrätt och huvudrätt, för att ha något att hitta på och hinna smälta maten lite. Och med tanke på portionsstorlekarna på förrätten var det tur.. :-)

Det var knappt att vi ville ta paus för efterrätten :-D så engagerade var vi! Det var riktigt kul och jag rekommenderar verkligen en sådan här typ av aktivitet när man är några stycken. En vän till mig, som rekommenderade detta till mig, hade det på en släktträff en gång tex.

Vi samarbetade som ett lag för att ta oss in i kassaskåpet, men man kan också köra det som en lagtävling om man är fler.

Ska faktiskt försöka mig på att göra något liknande i miniformat till barnen.. Får se om jag får till något! Jag har iaf köpt ETT kodhänglås än så länge, haha!

Gillar

Kommentarer

Madde ,

Det där lät superkul tycker jag. Gillar verkligen sådana saker. Du är verkligen så kreativ då det kommer till sådant.

www.nouw.com/madelena
Mina,

Låter riktigt kul och en perfekt aktivitet mellan måltider. Kan tänka mig att barnen kan tycka det är roligt också ❤

Minasvarld.nu

Vad roligt det lät. Verkligen något för oss

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Kamillas ,

Detta var ju en kanon bra aktivitet som jag gärna hade velat testa på. Ha en fin onsdag

kamillaskamera.com/
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Det va ju en jätte bra aktivitet som jag kan testa någon gång 😊 härligt när man är några stycken och inte har något att göra 😊

nouw.com/2barnsmammaochfru
Mirre,

Oh vad roligt och så kul idé med lite mer klurigheter =D

sweetwordsbymirre.com
Stegsamlaren
Stegsamlaren,

Så roligt att få klura lite

nouw.com/stegsamlaren