Vemod och vete

Det känns lite vemodigt idag. Idag när jag lämnade min arbetsplats så var den i princip tom. Det enda jag lämnade kvar var min tekopp, suketter, en penna och en post-itblock. Väldigt undanplockat och spartanskt liksom. Tanken är att jag imorgon ska kunna åka till jobbet enbart med handväska och inte behöva släpa på något efter jobbet. Imorgon är det min sista dag på min nuvarande arbetsplats. Hos en arbetsgivare jag varit de senaste 9 åren. Shit alltså!

Det kommer att kännas urskumt imorgon. Jag är helt medveten om att imorgon när jag lämnar arbetsplatsen så kommer det att ha varit den sista gången jag såg vissa människor. Sista gången jag hade någon kontakt med vissa människor. Jag kommer att glömma människor och de kommer att glömma mig. Jag vet också att det är ett fåtal som jag kommer att fortsätta ha kontakt med. Oavsett om man säger att man ska hålla kontakten så vet jag att det är supersvårt när man har haft en sak som har varit gemensamt men som man sedan inte har längre. Det märktes ganska tydligt under mammaledigheten. Då kunde man sålla agnarna från vetet.

Och oavsett om jag VILL gå vidare till mina nya utmaningar så kommer det att kännas riktigt jobbigt att gå imorgon och veta att det är sista gången. Som tur är ska jag gå ut efter jobbet med några kollegor och förhoppningsvis äta och dricka gott. Därför ska jag ta tåget till jobbet imorgon!! Det har knappt hänt sedan jag fick L :-) Det finns liksom en tid innan L och en efter. Innan åkte jag alltid tåg. Efter L har det hänt så många gånger att jag kan räkna tillfällena på min ena hand.

Mitt enda orosmoln just nu är att jag är lite rivig i halsen och mår lite illa. Men jag hoppas att det är dagens spänningar som får sitt utlopp på så sätt. Det finns ingen möjlighet i världen att jag ska bli sjuk nu. Inte nu.

Gillar

Kommentarer

Wojtan,
Hej

Jag förstår att det känns lite konstigt inför morgondagen. En epok går i graven och något nytt väntar.
Allt har sin mening och nu är du klar på detta stället.
Njut av det som varit och se med glädje fram emot det som kommer.

Massor av kramar från mig
www.wojtansblogg.se
Louise,
En ny "era" börjar för dig nu. Spännande. Hoppas du slipper förkylning eller annan sjuka.

Angående rulltrappor så är jag väldigt väldigt försiktig i dem och håller lite maniskt de mkt motvilliga barnen hårt när vi åker. Jag såg en mkt otäck incident för många år sedan med en tant som ramlade i rulltrappan 😟 & för ett par år sedan dog en pojke här i Gbg, han hade iofs varit dum och åkt på "handbandet" & ramlat ner utanför liksom men ändå.

Kram & ha en bra sista jobbdag.
lollo71.wordpress.co
Åsa,
Va spännande!! 9 år, det är lång tid det. Hoppas du får en bra sista dag och speciellt kväll!!
Kram
www.blogger.com/profile/180557897380679127
jessica
,
end of an era, helt klart! Det är sorgligt att lämna ett ställe för sista gången. Men var sak har sin tid. Du ska nog låta dig vara lite "sorgsen", för det är ju något du lämnar bakom dig och det kan behöva en stunds eftertanke. Sen om 2 veckor är du inne i allt nytt och kommer att börja komma på allt som var bra på det gamla stället 😉
stor kram j
plingan,
Pirrigt och spännande på en och samma gång!

Kul att du vill vara med i min tävling och tack för komplimangen! Den värmde 😊

Kramar Pernilla
www.blogger.com/profile/031641230194145890
Potatishäxan,
Förstår ditt vemod!!! Jag minns när jag satte nyckeln i dörren i Ekeby för sista gången, en fredag var det. Kändes helskumt. Men den känslan gick över fortare än jag någonsin trott! LYCKA TILL!!! KRAM!
www.blogger.com/profile/018631233984026212
www.sessanochprinsessan.com?,
Avsked är alltid tungt!!
Jag hoppas att framtiden är så ljus att den överskuggar det onda i dagarna som kommer ;D

Kramis
www.blogger.com/profile/106719152800278826
Mamma Russin,
spännande , men skrämmande kan jag tro att din morgondag kan bli.. 9 år är lång tid..
hoppas du inte blir sjuk nu så du kommer iväg och får en toppen kväll på stan med tjejerna..:)

KRAM
enburkrussin.se
Rebecca,
Hoppas din sista dag på "gamla" jobbet blir bra och att du får en trevlig kväll med kollegorna.
kramar Rebecca
www.cheeky.nu