Virus, kortison & lek

Idag tog jag mig tid att gå till läkaren. Mycket väntetid och inte speciellt stora förhoppningar men till slut fick jag komma in och visa min onda hals. Som så klart inte gjorde ont just då. Men varje kväll och natt skaver det ordentligt och det har pågått länge nu. Lite svullen lymfkörtel och rodnad i halsen tydde tydligen på ett lågintensivt virus(?)  och fick bara rådet att dricka mycket för att slemhinnorna i halsen inte skulle bli mer irriterade.


Passade på att fråga om R som ofta blir röd runt munnen när han äter vissa saker, som tomat och så där. Har hört att man ska undvika sådant som gör dem röda runt munnen, men det svarade läkaren att jag inte behövde göra. Utan mer torka ordentligt runt munnen när R äter saker med mycket syra i, som tomat eller jordgubb,


För att riktigt få valuta för pengarna passade jag också på att fråga om L:s eksem på benen. Det tydde visst på böjveckseksem och jag skulle börja behandla med hydrokortison på en gång.

R är riktigt tjorvig nu, myyycket skrik och gnäll men vi märker att det är mer och mer "prat" varje dag så jag gissar att det fortfarande är frustrerande att inte kunna göra sig förstådd. Jag har full förståelse för att storasyrran blir arg på honom då och då, men hon ropar nästan alltid på mig och så får jag säga till lillbusen. Visst höjer hon också tonen ibland, men han bryr sig inte speciellt mycket. Emellanåt leker de dock jättebra ihop. När inte lillbusen förstör.. :-)

Gillar

Kommentarer

Maria,
Fy så trist det är med dessa virus!!
Både jag och Saga har fått ont i halsen igen...undrar hur många veckor det ska sitta i denna gång!?
Mysiga bilder på sötisarna 😊

kram kram
sagafia.se
Pernilla,
Det där med röd om munnen hade min stora också. Spec när han ätit mycket ketchup.
Så jobbigt med dessa långdragna virusar och annat. Är själv inte helt frisk från min jag hade för en månad sedan. Slitsamt.
Hoppas ni snart blir friska och pigga igen.
Kram
trekillarochentjej.blogspot.com
Tina,
Hej hjärtat! Åh vad irriterad man blir när man äntligen tar sig till doktorn och de säger att man bara har virus. På ngt sätt känns det bättre att man får en diagnos med en sjukdom så att man kan få något för det. Elliot är också väldigt känslig för saker han äter. Han blir lätt röd om munnen av tex ketchup men bara av vissa märken. Hoppas du får en fin tisdag hjärtat! KRAM!
www.blogger.com/profile/064520350022772886
Anne,
Det är ju så typiskt. När man väl tar sig till läkaren liksom! Ska till läkaren jag med idag. Med urinvägsinfektion. Skit också!

Vi har samma frustration här hemma. Harry "pratar" konstant men ingen fattar ett smack. Han blir ju vansinnig 😃

Tack snälla för din fina kommentar. Det känns faktiskt mycket bättre och jag börjar så sakta komma tillbaka till mitt gamla vanliga jag. Äntligen!
anhavi.se
Puk / Babydjungeln,
Visst blir man härligt bubbligt glad i mammahjärtat de leker fint tillsammans!

Bläh för halsont. Hade samma för en månad sedan, tog 5! veckor innan det gav sig. Så "hang in there!" det gåååår över.

Kram,
Puk
www.babydjungeln.se
Helen.HUSnrNIO,
Halsont är verkligen inte kul och vilket luddigt och tråkigt svar du fick.
Man vill ju att det ska bli bra när man väl tar sig tid och ork att gå iväg...
De ställer verkligen till det de där små. Här kan de leka jättebra men så plötsligt är inte M med på spelreglerna utan flippar ut och så är det kört.
Mamma M gjorde... och så är det i full gång.
W säger till honom själv men det slutar alltid med skrik i hög volym och bråk. Han bryr sig inte om vad hon säger ett dugg 😟
När de väl leker tillsammans och det fungerar så är det underbart gött och kul.

Här är det framförallt M som inte kan äta något sådant om man inte sköljer av runt munnen med vatten direkt efteråt.
W var också sån när hon var liten.
Nu är det händerna som tar stryk vid tex clementin. Då måste hon tvätta av sig direkt efteråt annars gör det otroligt ont och hon blir röd.
Båda har eksem även om det långt ifrån är lika mycket som jag hade under min uppväxt.
Något som sägs kunna växa bort...

Ha en fin tisdag!
husnrnio.se