Visit hos vänner

Igår var det dags att besöka våra vänner i deras stuga. Kräftskiva stod det på inbjudan. Vi var tre familjer, 5 barn totalt. Vi startade med att grilla korv, iklädda regnställ då regndropparna slutat vräka ner, vid den gemensamma grillplatsen (för dem som med stugor i området) vid sjön.

Spännande nog fanns det en hemlig lucka i ett träd precis vid grillplatsen. Barnen rusade förstås dit och hittade vars ett litet kexchoklad. Vilken lycka! Alla blev lika förvånade - även värdparet som INTE lagt dig några choklad. De kom fram till att det måste vara farmor som ville överraska barnen och som varit i stugan tidigare.  


Vi grillade korv och alla åt med god aptit. Själv njöt jag bara av grilldoften och åt istället en sallad och rökt makrill eftersom just korv med bröd inte ingår i kosten för The Plan. Till efterrätt mumsade barnen i sig sina choklad och lekte sedan vidare vid sjön. Det kördes med radiostyrd båt och letades efter blåbär, det låtsasfiskades och de flesta trampade ner i sjön med gummistövlarna.


Plötsligt kom ett annat sällskap promenerandes. Ett sällskap med förslagsvis mor/farmor, mor/farfar, föräldrar och barn. Två barn. Två barn som hade bråttom fram till den hemliga trädluckan. Två barn som blev väldigt besvikna över att inte hitta något i luckan. Typ kexchoklad....

Och vi var tvungna att erkänna att våra barn ätit upp chokladen i tron om att de var till vårt sällskap. Lite småjobbigt, ha ha!


Kvällen spenderades sedan med att mumsa i oss massor av kräftor! Goda röda krabater, goda vänner, gamla anekdoter & glada barn - en genomtrevlig kväll helt enkelt!

Gillar

Kommentarer