Vit kladdkaka & vaccinationstankar

Idag har jag haft en fixardag. En del som skulle förberedas inför morgondagens kick off. Och dottern har åkt på ännu en förkylning så hon ligger nerbäddad (testad - negativt ✔) .

Vaccinationstankar

Hon börjar bli grymt rutinerad på att göra Covidtest och nu håller vi tummarna att hon ska slippa göra fler framöver. Det känns dock som om vi här i Skåne ligger lite efter med vaccinationerna då jag hör fler och fler regioner som sänker åldrarna nu. Så nu gäller det att fortsätta vara försiktig så att vi inte åker på det när vaccinet är nära.

Jag blir lika lättad varje morgon jag vaknar och känner mig frisk. Hur galet är inte det?!?

Vit kladdkaka
Ni var flera som frågade efter receptet på den vita kladdkakan jag skrev om härom dagen. Så det kommer här :-) Känns som värsta mat- & bakbloggen då jag skrivit om mycket ätbart den sista tiden, ha ha! Kanske kommer det ytterligare ett recept snart då jag ikväll bakat en liten kaka till morgondagen med kollegorna :-) Tror inte att vi kommer att vara hungriga imorgon, om man säger så...

Vit kladdkaka

150 g smör/margarin
150 g vit choklad
3 dl socker
3 tsk vaniljsocker
3 ägg
Rivet skal av en citron
1,5 msk citronsaft
3,75 dl vetemjöl
Smör och kokos till formen

Smörj en form med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen och rör ner i smöret, smält under omrörning. Akta så att det inte bränns.

Häll smörblandningen i en bunke. Tillsätt socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronsaft och skal. Tillsätt mjölet, rör ihop och bred ut i formen.

Grädda 175 grader ca 20 min, men det kan vara längre.
Ska ej bli för torr. Låt ev stelna i kyl.
Grädde och mixade bär är gott till.

  • Recept

Gillar

Kommentarer

Jag fick reda på i veckan att jag lyckats komma upp i åldern att jag kan vaccinera mig. Så första sprutan på måndag. Ett steg i rätt riktning, men det känns som det är en långdragen process.

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Yasminegill
Yasminegill,

Vad skönt att det inte var covid, hoppas hin kryar på sig. Men den där vita kladdkakan såg galet god ut ( och här sitter jag med värsta sötsuget ).

nouw.com/yasminegill
Fröken Rödlök ,

Än Så länge har jag sluppit att ta covidtest och jag hoppas att det förblir så. Vad skönt hon var negativ.

www.frokenrodlok.se
Jenniesh
Jenniesh,
Den är så mycket goare 😍
nouw.com/jenniesh
Madelena
Madelena,

Men så gott med vit kladdkaka. Såg ljuvligt ut tycker jag. Får man det nu känns det som man skulle falla på målsnöret. Jag är fulllvaccinerad, men det är väl snart dags för påfyllning 😊 Min man har fått första sprutan.

nouw.com/madelena
Marie,

Ohh den där såg också god ut, såg på en annan blogg annat gott. Funderar på vad jag ska göra tills söndag, för då lär man ju äta ngt då vi mammor firar

sweetwordsbymirre.com
Marlene,

Tänk så konstigt man blivit. Dagen man fick vaccinet var lixom glädjens dag.

fdensammamamman.se/
Hilma
Hilma,

Hoppas du får en bra helg <3 jag funderar också mycket över det här med vaccinet... Om man ska ta eller inte <3

nouw.com/hilma
jessica,

sån kaka har jag aldrig ätit men såg riktigt mumsig ut , kanske får testa göra sån något tag 😃

nouw.com/jessiekaos