Promenad, pizza & planering

Igår hade vi en riktig nyårsdag här i fjällen. Superfint väder med sol och inte allt för kallt så tjejerna skippade skidåkningen och gick en lång runda med de fyrbenta fluffiga istället. Sedan blev det lite film, lite sällskapsspel och lite ”hemmagjordpizza – precis som det ska vara på nyårsdagen 🙂


Idag vaknade jag upp och kände mig lite mör i kroppen. Och kallt var det ute, -14, så det blev bara lite skidåkning på fm för min del. Kände snabbt att det inte var läge för mig att åka mer 🙂 Och att promenera med de fyrbenta fluffiga i de här backiga områdena är inte att underskatta.


Ikväll har det blivit lite mer quiz, lite film och så har smågrabbarna och J åkt snowracer i pisten 🙂 Vi käkade upp en massa rester till lunch – alltid lika skön känsla när det går att få ihop kompletta restmåltider! Och ikväll käkade ungdomarna upp resterna av nyårsdesserten 🙂

Vi brukar ta med den mesta maten hemifrån när vi åker till fjällen. Vi lagar inte och tar med oss, men försöker planera de flesta måltiderna och sedan bara stödhandla på plats. Som alltid inser jag hur skönt det är att ha planerat maten så att man slipper fundera på det. Kanske borde ta mig en liten stund och planera maten inför kommande veckan. Ge mig gärna lite tips på vardagsrätter med fisk – för det vill jag verkligen bli bättre på!

10 reaktioner på ”Promenad, pizza & planering

 1. Åh så himla härligt det låter att spendera dagarna ute i ett soligt snölandskap, och kvällarna tillsammans med sällskapsspel och film! Tyvärr är jag dålig på att ge tips om vardagsmat med fisk, såvida inte fiskpinnar och sånt faller i smaken😆

  Gilla

 2. Det där med att planera mat går som i vågor. Jag brukar laga mat på söndagar och så blir det 1-3 olika middagsrätter veckan som kommer.
  Tips på fiskrätt: fetaostlax i ugn. Blanda fetaost, cremefraiche och svartpeppar, bred på laxen och in i ugnen.
  Verkar vara härligt i fjällen!
  Trevligt att hitta hit förresten!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s