Fredag igen och förra fredagen hade vi vår traditionsenliga världsmiddag. Den 21:a! Ganska kul att vi nu lyckats beta av 21 olika länder! Nu är ju inte Hongkong i sig ett land, men vi använder en slupgenerator och den tyckte tydligen att det var lämpligt att ta med Hongkong. Vi bestämde oss för att köra på det och om vi skulle få Kina inom snar framtid så får vi ta ett beslut då om vi hoppar över det eller kör vidare på något av de andra kinesiska köken.

Vi hade panerat att sitta ute på takterrassen eftersom det skulle vara fint väder. Dock blåste det mer än beräknat så duk på bordet var bara att glömma och maten blev kall väldigt fort, men det var ändå mysigt på något sätt att kunna sitta ute hela kvällen den förste september.

Även om man i Kina har många olika rätter på bordet så bestämde vi oss för att hålla oss till ett par stycken. En förrätt, en huvudrätt med diverse tillbehör och sedan efterrätt. När vi var i den asiatiska butiken fanns det också kycklingfötter, vilket är väldigt vanligt i Kina, men ser så otroligt äckligt ut. Min man, som ofta är i Kina med jobbet, tyckte att vi skulle köpa fötterna för att skoja med dem andra. Vi kokte dem i bara vatten, inte ens salt 🙂 och serverade som ett litet snacks. Fatta minen på gästerna när de såg fatet med bleka äckliga hönsfötter?!?!? Det finns bild, men vill inte avskräcka någon från min blogg, haha!

Och jo då, två personer smakade på vidrigheterna medan vi sippade på fördrinken som var kokt Coca cola med ingefära och citron (kanske mer en förkylningsdryck men vi tyckte att det var passande då L var förkyld på sitt rum i källaren 🙂 ). Sedan käkade vi Jennie Walldéns Wontonsoppa och den var väldigt god. Lite pyssel att göra wontons, men klart värt det!
Till huvudrätt blev det J:s favorit Sweet & sour pork, vilket vi serverade med ris, broccoli fräst med vitlök och chili, smashed gurka och även nudlar med pak choi och sesamfrön. En bra blandning 🙂
Efterrätten blev lite hittepå: kokta red bean-bollar och friterade sesambollar med glass. Glassen var vårt egna påhitt. Och så lyckokakor och kanin-kolor (Någon typ av mjölkkola som vi ofta får av kinesiska leverantörer så vi gissar att det är populärt 🙂 Det är en kanin på förpackningen.).

Faktiskt en middag där det mesta var gott. Förutom fötterna då. Gissar jag, för jag vet inte en av dem som smakade, haha!!!
Va roligt att ni är igång med världsmiddagarna igen och vad spännande med Hong Kong och att äta kyckling fötter. Att prova lite knasig mat kan ju vara superkul, men jag förstår också om man avskräcks haha 🙂
GillaGilla
Ohh hua med grisfötterna, men lite roligt ändå och ihh att några vågade testa. Samt så¨roligt att ha teman och få testa på andras middagar och hur de tänker kring olika kulturer, det där hade jag gärna velat att vi var med på.
GillaGilla
Dessa världsmiddagar verkar så underbart trevliga. Fast fötterna hade jag aldrig testat. De hade aldrig lyckats mig.
Spännande och se vart ni landar nästa gång.
Kram Kajsa
https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se
GillaGilla
Kycklingfötterna hade jag nog hoppat över, men för övrigt så är det ju så kul med temafester. Det andra såg godare uti alla fall
GillaGilla
Så himla rolig idé!
Jag gör ju veckomenyer med världens mat då och då, det är inte samma sak med en kul grej.
GillaGilla