Paketkalender & hyresgäst

Barnen var inte så intresserade av någon paketkalender i år, men däremot tänkte jag att mamma & pappa skulle uppskatta en liten överraskning 🙂 Så i tisdags satt R och jag på kvällen och slog in 24 små paket som jag sedan kunde åka och lämna på onsdagen till en överraskad mamma.

Kalender
I år har jag faktiskt inte en enda kalender själv. Jag kände mig inte speciellt lockad när kalendrarna började dyka upp och tänkte att jag istället skulle åka till Lindt-butiken och köpa 24 chokladpraliner. Det blev dock inte gjort men är väl å andra sidan inte för sent ännu 🙂

R valde en ganska enkel godiskalender men L ville inte ha någon. De får istället adventspaket för första gången. Det blev iaf lycket första advent, så nu hoppas jag att de blir nöjda även andra advent 🙂

Hemmagjorda & hyresgäst
Genom åren har det varit allt möjligt i kalenderväg. Det har varit Lego och smink. Det har varit Harry Potter och kristaller. Det har varit köpta och hemmagjorda. Och alltid godiskalendrar också. Men inte i år alltså. Dock blev R lite sugen på en hemmagjord när han hjälpte mig att slå in alla paket till mormor & morfar 🙂 He he, så nästa år kanske det blir en hemmagjort igen alltså!

Det är också första året på många som inte nissen Alf har flyttat in hos oss. Om jag inte räknar fel var han hos oss i sex år och var en trogen hyresgäst i december 🙂 Men i samband med vår flytt så blev det ett lämpligt år att se nissen Alf hälsa på hos några andra istället, ha ha!

Har du någon adventskalender i år?

14 reaktioner på ”Paketkalender & hyresgäst

 1. Den enda julkalendern jag har i år är novellantologin som jag medverkar i där man läser en novell per dag. Jag brukar alltid ha en tekalender men inte detta året. Barnen får lite adventspaket i år istället.

  Gilla

 2. Den har jag också tänkt länge på! Att ge min mamma och hennes gubbe eller min syster en kalender. Det måste jag minnas till nästa år, för det ska jag sätta till verket!! 😁

  Gilla

 3. Ohh vad fint, så gulligt att göra kalender till din mamma och pappa. Samt Bellis är inte vidare intresserad heller av Nissebrevet och sådär. Hon har en chokladkalender och vi tittar på tvkalender med den kalendern

  Gilla

 4. Kalendrar är kul måste jag säga. Varje år skulle barnen ha olika vilka var noga utvalda. I år kör jag själv på en från Pärlans konfektyr en favorit i repris för min del. Dottern kör på Caia. Killarna och dottern får som alla år även en adventspresent bara för att deras mamma tycker det är så roligt.

  Välkommen till WP

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s