Charkisar, ramslök & kyrka

Vilken helg! Denna underbara sol vi har fått njuta av hela helgen!!
I fredags körde vi på charkbricka på takterrassen för att få njuta av vädret efter jobbet. Ostar, charkisar och frukter avnjöts i solen och vi vill knappt gå in. Men eftersom J skulle upp i ottan drog vi oss till slut in och kollade på Masked singer.


J åkte tidigt i lördags på träningsläger med Team Rynkeby och vi andra sov en stund till innan dagen satte igång för oss också. Det var aktiviteter på alla håll och kanter och till slut åkte jag iväg för att ha en avslutningskonsert med Joyvoice. Och vilken härlig konsert det blev! Vi var i en liten kyrka en bit härifrån och det är något speciellt med akustiken i kyrkor! Solen strålade utanför, alla var glada och jag tror på riktigt att sång är bra för själen.

I torsdags hade jag en grym huvudvärk. Det hjälpte inte med massor av vatten och värktabletter. Då jag stod bakom en körträff med min stämma inför en kommande konsert, jag hade ordnat med lokal osv så kände jag att jag inte kunde ställa in. Fick bara bita ihop. Och efter två timmars sång och glädje kom jag hem igen – utan huvudvärk!


På kvällen blev det hämtmat & Eurovision med mina älskade kids. Jag var egentligen helt slut och trodde aldrig att jag skulle hålla ut tills det var slut. Men det blev ju ganska spännande och faktiskt lite kul att se röstningen, så jag lyckades hålla korpgluggarna öppna 🙂

Idag har jag äntligen fått bara vara i solen en stund! Cyklade med sonen för att plocka ramslök– men vi var visst alldeles för sent ute. De få bladen som var kvar var i princip vissna. Det blev inte mycket att hänga i julgranen… men det blev en mysig liten cykeltur tillsammans. När vi kom hem satte vi oss på terrassen för att spela spel, och plötsligt började det åska. Himlen var väldigt mörk så vi plockade ihop alla dynor och flyttade in spelplanen och fortsatte inomhus. Det blev dock inget regn så efter spelet kunde vi flytta ut igen, haha! Låg i solen och försökte lyssna på en ny ljudbok. Det gick sådär 🙂 Det var en massa franska namn och jag lyckades visst slumra till några gånger och hade ingen aning om vem Gaston eller Phillipe var till slut…


Ikväll blev det en enkel hamburgermiddag på terrassen när pappa J var hemma för att byta väska… Han hann med att käka med oss innan han drog vidare för jobb på annan ort några dagar. Inte helt poppis för junior även om han vetat om det.

Nu är det bara att ladda om för en ny vecka. En kort vecka igen. R går bara i skolan mån-tis men L går även ons, sedan tar vi helg! Igen 😀

6 reaktioner på ”Charkisar, ramslök & kyrka

 1. Hur för sådan huvudvärk. Men great att den försvann ned kören. Fint avslut ni fick med kören sedan och underbar solnedgång.

  Gilla

 2. Låter som en riktigt härlig helg! Skönt att huvudvärken försvann efter kören.
  Haha, jag kan också somna ifrån ljudböcker ibland och då är man helt borta sen 😂
  Här blir det bara att jobba två dagar denna vecka då barnen har studiedag imorgon.

  Gilla

 3. Vilken härlig helg ni fick. Håller helt med dig angående akustiken i kyrkorna. Så fantastiskt. Vi har haft strålande väder, men utan åska. Däremot lite regnskurar under söndagen

  Gilla

 4. Alltså jag blir så glad av att läsa alla härliga inlägg om sol och värme både i kropp och själ. charmbricka säger jag inte nej till och ramslök är så mycket Gotland för mig men framför allt sommar. Kram från mig

  Gilla

 5. Alltså det där är ju alla mina favoriter – solnedgångar, kyrkor med sång och chark och frukt 😍 wow viken helg ni haft liksom! Va skönt att huvudvärken gav med sig! ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s