Grillkurs, olivolja & tv-kök

Förra veckan var jag på en grillkurskväll arrangerad för enbart kvinnor och med fokus på vegetariska rätter. Väldigt spännande tyckte jag, som gick dit ensam utan att känna någon mer än en av arrangörerna.


Tyckte att det lät intressant med lite vegetarisk inspiration då det är lätt att hamna i samma hjulspår hela tiden. Grillar alltid ungefär samma saker som tillbehör till kött, eller varierar lite men det är ungefär samfärma saker som går runt runt.


Lokalen var helt fantastisk och det kändes som om vi var med i ett tv-kök, som Mästerkocken 🙂 Och det var jättefina skafferihyllor fulla med smaksättare, kryddor, oljor och tillbehör. Det var bara att smaka och testa allt möjligt! Hade nog tex aldrig fått för mig att testa en olivolja med pistage eller hasselnöt annars.


Vi har gasolgrill hemma i stan och kolgrill i sommarhuset. Vi insåg att vi ofta vill grilla på vardagskvällarna när det är fint väder efter jobbet, men det föll ofta på tiden. Det är svårt att hinna med kol eller briketter som ska få den där fantastiska glöden medan man jonglerar med träningar och taxiverksamhet. Så vi kompromissade och skaffade en gasolgrill. En bastant sak som vi fick hjälp av en grävmaskinist att lyfta upp på takterrassen…..

På kursen fick vi testa på både kol och gasol och det är ju egentligen inte så stor skillnad på själva grillandet.


Brukar ni grilla tillbehör när ni grillar kött eller fisk?

Jag älskar att grilla hjärtsallad eller spetskål. Slurp! Och majskolvar är ju alltid gott! Att grilla hela vitlökar gör vitlöken mild och god och något jag testade för första gången nu var att grilla en halv citron. Det är som att citronen utsöndrar ännu mer saft och den blir söt och fräsch på samma gång. Super att pressa över andra grönsaker eller kanske den grillade salladen!

Champinjoner som på bilderna är fyllda med bland annat foten av svampen brukar jag göra en variant av med vitlök, smör, kanske lite brödsmulor & persilja. Yummie! Och ofta halverar jag tomater, skrapar ur innanmätet och fyller halvorna med riven ost. Fast dem är faktiskt lättare att göra i ugnen. Grön sparris är också ofta förekommande på grillen här hemma.

Men berätta nu gärna vad ni brukar grilla!

6 reaktioner på ”Grillkurs, olivolja & tv-kök

 1. När jag läser det här så inser jag hur tråkig jag är. Vi har en kolgrill då vi sitter på en gemensam innergård. Grillar gärna tonfisk. Blir galet gott. Till det majs, och vi river parmesan och strör på. Det är så galet gott.

  Gilla

 2. Fylld svamp men med ost av något slag är väldigt gott, ex. feta eller parmesan. Vi gör också bakad sötpotatis på gasolgrillen, så himla gott! Och grillad halloumi är en favorit.

  Gilla

 3. Men vad roligt med grillkurs enbart för kvinnor. Bra intitativ för ofta är det ju män som ska kliva fram och låtsas vara mästare just där fast de knappt kan koka makaroner

  Gilla

 4. Roligt och vågar att du gick dit. Alltid bra och härligt med nya recept. Det är bra med vegetariskt mat.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s