Torsdagstriss – balkong

Dags för Torsdagstrissen! Av någon anledning kom jag liksom aldrig till skott när det kom till att spana på balkonger. Trots flera möjligheter blev det inte av. Det slutade med en morgonpromenad i dag i centrum. Den fyrbenta fluffiga undrade nog… 🙂

Förra veckan var Madde med och tolkade det rostiga temat. Denna veckan är det alltså balkonger.


Under min promenad slog det mig hur många fantastiska balkonger det är som inte används. Ok, nu är det kanske inte helt rätt tid att spana på balkonger, det är knappt några prunkande balkonglådor eller färgglada blommor som pryder uteplatserna ännu. Knappt några utemöbler faktiskt.   


Just detta huset med de fina balkongerna ovan ligger på en gata som är väldigt trafikerad. Gatan innehåller många fina gamla hus på ena sidan och en park på andra sidan. Egentligen de bästa förutsättningarna. Men när jag gick och spanade längs gatan insåg jag att det nog är typ noll personer som använder sina vackra balkonger med fina snidade staket och krusiduller på grund av all trafik och mycket bussar.


Det är framförallt de äldre husen som har fina balkonger tycker jag. Om man jämför bilden ovan med bilden nedan är det stor skillnad i känslan för mig. Fotot nedan med de vit balkongerna i rader blir mer hotellkänsla. Sen är det så klart härligt för de boende i det nedre huset att så många har möjlighet till havsutsikt och att kunna sitta utomhus.


Själv har jag ingen balkong, men två uteplatser på markplan (en på innergården och en ut mot havet) och en takterrass, så jag klagar inte. Men jag insåg när jag gick och spanade att jag gärna skulle vilja ha en balkong om jag skulle flytta till en lägenhet. Har du någon balkong?

Nästa veckas ord blir: trasig
Så nu är det dags att hålla ögonen öppna igen. Finns det något trasigt i din närhet?

Haka på trissen du också, visa tre bilder och lämna en kommentar så att jag vet att du är med på min Torsdagstriss! Inga krav, skriv så mycket eller lite du vill, se det bara som en kul grej! Det behöver inte vara nya bilder men kul om det är bilder som inte använts i bloggen tidigare. Men som sagt, gör som du vill!


Kan faktiskt inte låta bli att kasta in en liten bonus denna veckan. Räknas detta ens som balkong? 🙂 Jag inser nu att jag också borde tagit en bild med mer perspektiv. Det är ett litet, litet hus för någon typ av företagsverksamhet (just nu var det tomt), som ligger längs med kajpromenaden här i Helsingborg, i den delen av staden som kallas Norra Hamnen. Någon meter bakom mig där jag står och fotograferar ligger alltså hamnbassängen. Kul ändå att man gjort en liten balkong (?) en halvmeter över mark med en liten vattenfylld yta under… Ha ha! Sött ändå! 😀

8 reaktioner på ”Torsdagstriss – balkong

  1. Deras finns många fina gamla balkonger och sedan valkonger som är vackert pyntade. Sen finns det balkonger som vår som är liten med minst 5 olika vinklar och svårplanerad. Tog oss 14 år tills jag hittade två små fåtöljer som passade och gjorde den mer användbar ( för min del). Önskar mig dock en i glasade så vi kunde nyttja balkongen året om.

    Kram Kajsa

    https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

    Gilla

    • Tänkte på det idag när jag passerade hus där alla balkonger var inglasade. Det är ju väldigt praktiskt, och blir ju som ett extra rum, samt extra kylskåp 🙂 på vintern, men det är liksom inte samma sak som en öppen balkong. Man hade ju velat ha båda liksom 🙂

      Gilla

  2. kom så mycket emellan men ska se om jag kan få till en torsdagstriss på en fredag istället. vill ju gärna vara med. Vi har ingen balkong men det var på gång då vi köpte lägenheten. Tyvärr sa några nej så det blev inget. Nu har dom ett annat förslag så vi får väl se.

    Gilla

  3. Vi bor ju i hus, 1,5 plan och har alltså ingen balkong, men hela tre altaner! Bor jag på hotell är det första jag gör att gå ut på balkongen. Det är där jag brukar tillbringa mest tid när jag är på hotellet. En dag kanske det blir en egen?

    Gilla

  4. gulligt att de gjort en liten en där och så fina du hittade. Jag gillar dem som är sådär lite engeslkt över dem. Samt man kan verkligen se många fina. Vår är stor så det är som ett extra rum

    Gilla

  5. Du hitta några balkonger. Alla var fina. Håller med dig. På gamla hus är det fina balkonger. Å finns en uppsjö av olika balkonger.

    Jag bor idag i hus enplan. Så vi har altan. Men jag har bott i lgh som har haft både haft fransk balkong, vanlig balkong & inglasad balkong. Måste ha så jag kan gå ut. På typ en balkong. Ha det öppet på sommaren. Känna frisk luft komma in i hemmet. Känns så instängt utan balkong. Tycker jag.

    Ta hand om dig och va rädd om dig ❣️🤗

    Gilla

  6. Så många fina balkonger du fotat, Inne i stan finns det många fina men kanske inte jätte kul att sitta där eftersom avgaser och annat stör en tänker jag,Cool den på sista bilden med vatten under,kram

    Gilla

Lämna en kommentar