Frågestund, nyckelpiga & lavendel

Så var det visst måndag igen. Denna veckan blir ju helt knasig, ja nästa vecka också! Så nu gäller det att hålla ordning på dagarna – en tisdag som en fredag, en onsdag som en söndag och nästa vecka med flera dagar ledig. Skönt men oj, vad fort det går nu! Inte många dagar kvar för ungdomarna i skolan! Kan liksom inte fatta att det är skolavslutning inom räckhåll!


Dagarna flyger iväg, men jag upplever ändå att jag har lite svårt att få till något att skriva om här. Vardagen tuffar på liksom. Fast nu har det ju ä n t l i g e n varit lite värme ett par dagar och det ser ju ut att hålla i sig under veckan.

Men tillbaka till bloggen – finns det något du skulle vilja veta om mig? Något du är nyfiken på?
Många har ju hängt med bloggen i många år och många känner mig ju privat, men det kanske ändå finns något ni undrar över 🙂 Vi kör en liten frågestund helt enkelt!


I helgen var det första utefikan. Ja tom frunch åt vi ute! Jag körde med högtryckstvätt för första gången i mitt liv och rengjorde både uteplats och takterrass. Så nu är utemöblerna på plats och med tanke på det ljuvliga vädret så blev det ätande utomhus, haha! Och visst är det väl ett vårtecken med nyckelpigor?

R hittade den här stackars nyckelpigan i min ”döda” lavendel… När jag köpte den förra året fick jag veta att den skulle ta sig år efter år. Och att jag skulle klippa ner den nu på våren. Meeen, sedan såg den ju för trist ut när hösten kom, och efter lite googlande läste jag mig till att man också kunde klippa ner den på hösten. Vilket jag gjorde. Men frågan är om det var för sent? Det finns iaf ännu ingen som helst tillstymmelse till någon ny pigg lavendel. Den ser stendöd ut.. Inte alls kul med tanke på att grannen planterat nya fina blå/lila blommor i sina krukor precis bredvid. Det gör att det ser ännu värre ut hos mig… ha ha!

Ja ja, glöm nu inte att passa på att fråga mig något, eller skriv om något som du tycker jag ska skriva mer om!

13 reaktioner på ”Frågestund, nyckelpiga & lavendel

  1. Lavendel ska klippas ner med 1/3 i mars vartannat år, det andra året klipper man ner den till hälften. Då mår de bäst och blir täta och fina. Det läste jag mig till när jag planterade lavendel i trädgården i huset. Tror faktiskt att det var John Taylor som skrivit det. Funkade fint för mig men lavendel i krukor är mkt svårare och känsligare än när de är planterade direkt i rabatten.

    Har tusen frågor och samtidigt inga frågor.

    Kram

    Gilla

  2. Det är så härligt med vår och veckor med extra lediga dagar 😀 Men nog kan det vara lätt att bli lite veckovill i såna tider.

    Min fråga är följande: Har du nån gång gjort bort dig på ett sånt där sätt att du nästan höll på att skämmas ihjäl i stunden, men som du kan skratta riktigt gott åt nu?

    Gilla

  3. Nu hoppas jag verkligen att våren/sommaren håller i sig 🙂 Ser fantastiskt ut ute, men den riktigt goa värmen har inte kommit riktigt än. Förstår att du gillar att resa. Finns det något resemål du inte varit i och som du gärna vill åka till? Finns det något ställe du gärna reser tillbaka till där du mer eller mindre känner dig hemma i?

    Gilla

  4. Tycker alltid vår lavendel ser död ut på hösten/tidig vår men den kommer år efter år. Hm… om du fick bjuda vem du ville på middag vem skulle du bjuda och vad skulle stå på bordet?

    Gilla

  5. Ja, denna veckan är knasig. För mig. Jobbar måndag & tisdag. Sen ledig fram till torsdag lunch 😊 jobbar torsdag eftermiddag. Sen ledig fredag – söndag. Ogillar att vara ledig mitt i veckan. Men ändå skönt 😊.
    Jaa Nice 2 veckor nu framåt. Mm jag är jobbar bara 3 dagar nästa vecka. Ledig 4 dagar 😊👍.
    Ja. Det går fort nu.

    Den är först idag som det är bra väder & hyfsat varmt ☀️🌿här hos mig. Ska ju bli kanon väder framåt nu. Som man har längtat efter det.

    Vi ska vår 🌷greja i morgon framför allt. Ska bli Nice.
    Tråkigt att din lavendel är död. Hoppas att du får liv i den.

    Vad kommer ditt bok intresse ifrån?
    Hur träffades du & din parter?

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

    Gilla

  6. Lavendeln är så tåligt, jag klipper ner den hårt varje år ibland både tidigt på vårvinternt och på hösten och ibland bara på hösten och så står den fint varje sommar och växer och sprider sig så det knakar – en väldigt trevlig växt 🙂 Mina ser dock också döda ut fortfarande, kanske kan ha med att göra att det varit kallt så länge i år.

    Gilla

Lämna en kommentar