Julen 2022


Vad snabbt det gick! Julförberedelser av olika slag. Långjullunch med grabbarna på jobbet. Lilljul hos mamma & pappa med fullskaligt julbord, julklappar till kidsen & den traditionsenliga julklappsleken. Sedan julaftonsmorgon hos oss med julklappar under granen, julfrukost till adventskalendern & sedan firande hos svågern och svägerskan. Hade noll planer för juldagen och det har varit sååå skönt!

Inte en enda tid att passa och vi har kunnat vara spontana – tagit en oplanerad kaffe/te med vännerna från USA som är hemma och promenad i skogen med den fyrbenta fluffiga medan R testade sin ena julklapp på fotbollsplanen med en kompis. Och ikväll film och pizza. Hade täkt en saffransrisotto med räkor men den kanske vi tar imorgon istället 🙂


När barnen var yngre har julklapparna alltid placerats under granen natten mellan lilljul och julafton. Men förra året hände något och de började dyka upp några dagar i förväg. Likaså i år, plötsligt kom det dit små presentpåsar och paket från barnen och då var det ju bara att börja fylla på!


Som tur var (förlåt mamma!) vann ingen i vår familj den här fantastiska bocken i julklappsleken på lilljul 🙂 Det var mamma som köpt den, eg mest som ett internt skämt och när hon sedan råkade bli utan klappar när klockan ringt skrek hon: ”Nej, jag vill inte ha något!” när pappa började sträcka sig efter något att dela med sig av.


På julafton var det dags för mer firande, hos svågern & svägerskan för första gången. Det var bara kusinerna som fick julklappar, då vi ”vuxna” slutat med det för länge sedan. Det blev dock julklappsleken igen, denna gången med 15 pers och det var hög action måste jag säga! Ibland hann man knappt tjuva en paket innan den togs av någon annan, haha!


Men när det kommer till julklappar är jag jättenöjd! Barnen är grymma på att fixa presenter själva numera och det var riktigt spännande att se vad det var i vissa klappar. Jag fick både fina örhängen och en fin akvarelltavla tex.


I år körde vi inte med fula jultröjor utan julklänning och skjortor istället 🙂 När vi ramlade över det i London på höstlovet kunde vi inte låta bli att slå till – för en billig peng också trots att det mesta annars var dyrt over there.


Det har varit en lugn och fin jul. Det enda vi har saknat är nog snö, för tyvärr har det varit riktigt grått och fuktigt utanför fönstret. På lilljul föll det några få flingor men inget som ens blev vitt på marken.

Nu är det bara ett julklappsbyte kvar sedan är det dags att packa för att åka mot fjällen!

Hoppas att du också haft en härlig jul!

5 reaktioner på ”Julen 2022

 1. Vilken härlig jul ni fick. Vi firade med yngsta dottern med familj. Fick ju dela upp oss pga senaste bebis som ville fira jul i år hon också 🙂 Idag hos svärföräldrarna och däremellan lite jobb

  Gilla

 2. Så fin familjebild på er och ja så fort det gick, man hann inte ens blicka käntes det som ett tar där. Nu är det jobb några dagar igen för att sedan bli nyår, man förstår faktiskt inte

  Gilla

 3. Den traditionella julklappsleken är väldigt bra o göra. Då slipper det kosta mkt. Vi tänkte köra den nästa år 🥰

  God fortsättning 🎉🥰

  Gilla

 4. Den här julen var alldeles olik. Åratal normala jular då många var sjuka och den blev inställd. Så julafton blev det fula jultröjor, hemmagjord pizza, julklappar och julklappsspel med dottern. Juldagen var det pyjamas hela långa dagen sedan var det högt tempo med sambons barn, barnbarn och svärmor. Ingen julmat här hemma…skönt! Nu har vi bara en julklappshög kvar till stora dottern med barnbarn Nu laddar vi för nyår och jag håller redan på att få dukningen på plats.
  Ha det skönt i fjällen!
  Kram Kajsa
  https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s