Mandelmusslor, bittermandel & lemoncurd

Min farmor har alltid bakat mandelmusslor till jul. Det hörde liksom till att hon kom med en burk 🙂 Förra året gick min farmor bort och det blev inga mandelmusslor. Jag vet att jag tänkte att jag skulle ha bakat, men jag hade inga formar. I år kom jag dock ihåg att införskaffa formar i god tid!


Jag kände mig nästan lite nervös eftersom många skrämt mig med att det skulle vara svårt för att kakorna gärna fastnade i formarna. Men det gick jättebra! Alla lossnade och alla var hela! Dock var det ganska pilligt och tidskrävande att göra ,en jag hade ingen brådska och satte mig på en pall i köket 🙂


I den här familjen gillar alla sina mandelmusslor på olika sätt: med sylt och grädde, med mycket sylt eller lite sylt eller bara sylt utan grädde. Och jag provade en variant med lemoncurd och grädde som också var väldigt gott om man gillar det lite syrliga.

I receptet stod det 2 bittermandlar, men jag visste inte hur många satser av receptet jag skulle göra så jag skrev 6 bittermandlar på inköpslistan till J. Har aldrig köpt bittermandel i hela mitt liv, så jag visste inte hur de säljs. Det visade sig vara påsar och min kära man köpte 6 påsar! 😀

Samma man som kom hem en eftermiddag och var lite småsugen på något, såg att det stod en öppen påse med (bitter)mandlar på diskbänken och tog en näve och kastade in i munnen…. Som tur är insåg han snabbt att det inte var sötmandel så han spottade ut dem lika snabbt! Det är ju giftigt i för stor mängd…

5 reaktioner på ”Mandelmusslor, bittermandel & lemoncurd

  1. Min mormor brukade också göra såna. Så gott , aldrig provat baka dessa faktiskt men kanske borde… 😁 längesen man åt såna nu, min mormor gick bort för många många år sedan. ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s