Påsk, pingis & passionsmojito

Men oj, påsken 2023 försvann utan ett enda inlägg! Så kan vi ju inte ha det 🙂
Här kommer en snabbgenomgång, som de brukar säga på tv, hehe!


Påsken & påsklovet tillbringades på Solsidan. Det var några riktigt sköna dagar, med lite vänner på besök och sedan bara familjehäng. Det spelades en hel del pingis eftersom vi köpt ett pingisbord som huserar i garaget. Det är riktigt kul alltså! När vännerna var där blev det lite rundpingis också och riktiga barndomsflashbacks från rasterna i skolan 🙂

Vi spelade också lite hardcore boule (då kastar man hej vilt överallt på tomten) och R byggde Lego som han köpte på vägen till Solsidan. Han är helt inne på sådana där bilar – bygger och har dem uppställda på en hylla på sitt rum.


Vännerna (två familjer) kom på Skärtorsdagen och då bjöd vi på passionsmojito, lax, ugnsbakad rotselleri, Sandefjordssås & potatis samt en Citrondröm till efterrätt. Sedan blev det bad i den vedeldade tunnan, bastu och bad i havet (valfria aktiviteter) för de våghalsiga.


Kvällen innan Skärtorsdagen började det plötsligt snöa (!!) och det kändes som värsta vintervädret när vi satt inne och såg snön fortsätta falla under hela kvällen. Som tur var så var det inte många spår av snön kvar på torsdagen..


Långfredagen bjöd jag på nybakade frallor till frukost innan det blev en långpromenad i skogen för hela ligan. Vi behövde röra på oss för att orka med sillunchen efter frukosten, haha! Så ja, det blev sillunch/korvlunch och påskäggsjakt också innan vännerna lämnade Solsidan och vi snabbt laddade om för middag hos grannarna 🙂


Kan väl säga att jag var ganska mör när vännerna åkte, men piggnade snabbt till hos grannarna som bjöd på supergod mat och härliga samtal. Barnen, som var med en stund, tyckte att bao bunsen var sååå goda att vi testade att göra samma recept härom dagen – bra betyg alltså!


Resten av påskhelgen slappade vi. Från snö på onsdagen till baddräkt i solen på Påskafton! Det var ljuvligt att bara sitta i solen och njuta av värmen en stund! Nästan så där så att jag fick lite dåligt samvete när jag inte gjorde något.

Vi lämnade Solsidan på söndagen eftersom J skulle cykla med Team Rynkeby på måndagen innan han sedan flög till Kina. Kidsen tillbringade sista lovdagen med middag och bio med sin farbror och faster. Det var en riktigt härlig påskledighet som innehöll lite av allt!

11 reaktioner på ”Påsk, pingis & passionsmojito

 1. Vilken underbar påsk ni har haft med så mycket umgänge, god mat och dryck och roliga sysselsättningar! Så kul att ni har ett pingisbord. Jag har inte spelat pingis sen jag var barn, men om jag inte minns fel så var jag ganska duktig på det😁
  Så härligt att vädret förbättrade sig från snö till sol och värme. Vi hade det också varmt och fint men jag var sjuk.

  Gilla

  • Jag gick på pingis någon termin när jag var riktigt liten. Har fortfarande kvar något papper med resultat efter en tävling 🙂 Tråkigt att du var sjuk under påsken..

   Gilla

 2. Åh det låter som en helt underbar påsk! Blir alltid så sugen på att få vara med på ett hörn när du skriver om era bjudningar! Passionsmojitos lät väldigt spännande, har du något recept du kan dela med dig utav? ☺️

  Gilla

  • Vad roligt att höra! Jag ska leta fram receptet, om inte annat för att jag själv ska kunna göra drinken igen! Tom maken gillade den trots att den är ganska frukig.

   Gilla

 3. Tänk vad snabbt allt går just nu. Påsken känns jättelänge sedan och ändå så var den nyss. Rundpingis minns jag att vi körde mycket på rasterna när jag gick i skolan. Det var ganska kul

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s