Världsmiddag á la Bangladesh

I lördags var det vår 21:e världsmiddag och denna gången gick resan till Bangladesh. Ett land jag (eller någon av de andra) visste så mycket om. Värdparet (läs den ena av dem iaf 🙂 ) var inte superexalterad över landet och dess mat. Inga efterrätter, ingen alkohol och mycket lök i allt. Typ 🙂


Men jag tycker att det gick bra! Det handlar om att inspireras och det som är extra kul med de här middagarna är ju att vi får testa sådant vi kanske aldrig skulle testa annars. Och det är utmanande för de som sätter menyn att få till något som är kul men förhoppningsvis också gott.

Vi bjöds på en rosafärgad drakjuice-drink som var lite eget hittepå och kanske inte helt bangladeshiskt 🙂 Men den var god! Likaså gillade jag linsgrytan – en daal med raita och naan som serverades till förrätt. Det skulle jag kunna äta till lunch vilken dag som helst!


Till huvudrätt serverades det Lax Dopias. Tydligen skulle det vara någon annan fisk som inte gick att få tag i här, men lax blev riktigt bra. Då det var otroligt mycket lök, tomat och andra kryddor fanns det en alternativ rätt för dem som inte uppskattar så mycket lök – Mango chicken.

Till efterrätt – vilket det alltså egentligen vanligtvis inte är brukligt att servera i Bangladesh – blev en pannkaka med en kokoskräm och en massa färska frukter. Som sagt man inspireras och gör sin egen twist och det är lika roligt varje gång!


Det som är mest spännande varje gång är vilket nytt ”resmål” vi ska få uppleva. Vi använder en slumpgenerator och tar fram nästa land och datum för middagen under desserten så är det inget som rinner ut i sanden. Nästa gång står vi som värdfamilj och vi ska bjuda på typiska rätter från Hongkong. Lite kul då J har varit i Hongkong fler gånger än det går att räkna till (nästan), jag har också varit där faktiskt.

Lite knepigt det där om Hongkong ska räknas som ett land, det borde ju ingå i Kina, men vi bestämde oss för att köra på ändå när slumpgeneratorn gav oss Hongkong. Skulle vi få Kina inom en snar framtid får vi diskutera då hur vi gör, det finns ju otroligt många olika kinesiska kök så det kommer oavsett inte bli samma mat. Som sagt, detta är ju bara en rolig grej som gör att vi tre familjer har ett antal träffar varje år. Och tänk vad vi får uppleva!!

6 reaktioner på ”Världsmiddag á la Bangladesh

  1. vilken kul ide med värdsmiddagar, har missat om du skrivit om det tidigare. Man får ju verkligen chans att testa olika rätter, inte bara köttbullar och mos

    Gilla

  2. Era världsmiddagar är verkligen en roligt grej och strakt att ni håller i det konceptet. Kul och spännande land att äta från. Känner inte alls till det landet så bra känner jag

    Gilla

  3. Kul idé! Blir lite mer speciellt när man får klura och göra ett helt tema och samtidigt lära sig lite mer om landet och matkulturen 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s