Nyhavn, operahus & födelsedag


I lördags fyllde min vän Cool år och skulle fira sin dag med sin familj i Köpenhamn. Nära och bra för oss, men eftersom vi hade andra planer för kvällen kunde vi bara ses några timmar på dagen. Passade bra att ta ribben över sundet 🙂

Det var superhärligt väder men fortfarande kallt i luften på havet så det var skönt med ordentliga overaller samt mössa och vantar.


Vi hämtade upp vännerna inne i Cph och gled sedan runt i kanalerna och tittade på diverse arkitektur och folk. Operahuset är ju tex ganska exceptionellt med sin ”keps”.

Det tar bara några minuter över med båt från Sverige till Danmark, ändå är det verkligen som att man kommer utomlands. Ja, det är ju utomlands, men våra nordiska länder är ju ändå ganska lika. Tycker dock att det är en påtaglig skillnad mellan Dk & Sve. Inte bara det här med arkitektur och design, utan också det här med alkohol tex. I Dk är det bara att lägga till med båten vid en liten uteservering och ta något att dricka. Du kan också hyra en eldriven båt och glida runt i kanalerna med samtidigt som du dukar upp mat och dryck på ett litet bord på båten.. Det krävs inga förkunskaper för det…


Trots att vi var 8 pers lyckades vi hitta ett bord på en uteservering i Nyhavn där vi kunde inta en födelsedagslunch för min vän Cool. Smörrebröd & panerad spätta beställdes in på löpande band och vi var osäkra på om det var servitörens första dag, eller möjligtvis sista.. eller kanske både och 🙂 Till slut fick alla sin mat och bestick iaf, haha!


Trots att magarna var ganska fulla blev det glass efter maten. Älskar att det var så okomplicerat – kulglass, mjukglass, grädde, sylt, gräddbullar, topping, strössel och guf i alla möjliga kombinationer. Guf är ett marshmallow/gräddbulle-aktigt fluff som danskarna gärna har på sina glass.

Imponerad ändå att ingen i sällskapet gick över styr när det kom till glassbeställningarna 😀


Efter några timmar lämnade vi vännerna i grannlandet och susade över sundet igen med ribbåten. Vi hann precis hem för att svida om inför kvällens nästa äventyr. Det gäller att vara effektiv! Och jag är så glad över att vi fick möjlighet att vara med och fira min fina vän ♡

6 reaktioner på ”Nyhavn, operahus & födelsedag

 1. Pinsamt att säga, men har aldrig varit i Köpenhamn. Vi har sagt det så ofta men än har det inte hänt. Har varit på flygplatsen, och åkt igenom men det räknas ju inte.

  Gilla

 2. Å så mysigt! Vi pratar faktiskt om att flytta ner åt ett håll efter vårt husbilsliv. Vi orkar inte med de här långa slaskiga stockholmsvintrarna längre, särskilt inte om några år när vi varit i solen vintertid och ska komma hem till Sverige igen.

  Gilla

 3. Häftigt att ha så nära att man bara kan åka över ett par timmar. Vi har 4-5 timmar med färja över närmaste vägen och då är det Umeå som gäller för oss

  Gilla

 4. Ah det är DET som är guf! Vi fick aldrig riktigt kläm på det när vi var i Danmark och språkförbistringarna gjorde nog att vi inte riktigt förstod svaren vi fick

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s